22 Şubat 2015 Pazar

TOPAL"TELEVİZYONDAKİ REKLAMLARA KANMAYIN ARI GÖRMEMİŞ BAL ALMAYIN"

Topal,Televizyonlarda hediyeli ve süslü reklamlara aldanmayın,hiç arı görmeden, insan sağlığına zararlı bal parfümü kokulu GLİKOZ VE FABRİKA balı almayın dedi.

Düziçi ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde Ziraat Mühendisi Yusuf Ziya MART tarafından verilen arıcılık eğitim kursunda kursiyerleri Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal ve arıcı arkadaşları ile birlikte ziyaret ettiler. 

Kurs hocası Ziraat Mühendisi Yusuf Ziya MART ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Allah sizden razı olsun,sizin gibi çalışkan insanlara ilçemizin ve ülkemizin ihtiyacı var diye konuşarak kursla ilgili, bilgi verdi.Biz kursiyerlerimize burada gördüğünüz gibi getirdiğimiz arıcılık malzemeleri ile sınıfta teorik ve uygulamalı olarak kurs veriyoruz.Daha sonra köylerdeki ve bahçelerdeki kendimize ait arılı kovanların yanına giderek orada daha net uygulamalı olarak bilgilerimizi anlatacağız. 
Kursa katılan arkadaşlarımızdan Birkaç tanesi arıcılığa devem ederse benim için en büyük sevinç ve gurur kaynağım olacaktır. dedi. 
Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal da hocadan Müsaade alarak yaptığı konuşmasında;Bende aynı zamanda Osmaniye Arıcılar Birliği üyesiyim ve hobici arıcıyım,birliğe ilçemizden yaklaşık 85 kişi üye olmuştur. Buda ilçemizde arıcılığın sizlerin verdiği kurslar sayesinde gelişmesine vesile olmaktadır.Arıcılığın tembel adam değil, akıllı adam işi olduğunu söyledi. Topal, yaptığı açıklamada Her üyemizin en az 30 ile 250 arasında arı kovanı var. 
Toplamda 8.000 -10.000 bin civarında arılı kovanımız var. Her kovandan ortalama 5 ile 15 kilo arasında bal alındığında yılda yaklaşık 60 ile 80 ton bal üretiyoruz. Arıcılık sayesinde ilçemizde yaklaşık 85 aile geçimini sağlıyor,aile ekonomisine katkı sağlıyor. Biz arıcıların amacı bilinçli bir şekilde arıcılık yaparak insanlarımıza sağlıklı, kaliteli bal yedirmektir.Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum;Üreten arıcılarımıza sahip çıkınız,arı olmadığı zaman Dünyanın ömrü 4-5 yıldır bunu da unutmayınız.Televizyonlarda hediyeli ve süslü reklamlara aldanmayın,hiç arı görmeden, insan sağlığına zararlı bal parfümü kokulu GLİKOZ VE FABRİKA balı almayın ilçemizdeki üreticilerimizden alınız.Diye konuştu. 


 Arıcılık kursuna katılan H.İbrahim FARSAKOĞLU'da Bu kursa katılarak arıcılık hakkında detaylı bilgiler öğreniyoruz. Amacımız kendi geçimimizi rahat bir şekilde sağlayabilmektir. Kurslar sayesinde çok faydalı bilgiler öğrendik artık bizde arcılık yapabiliriz dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder